Myanmar Bedak Tenaka- Ori 缅甸传统檀香水粉 ♥缅甸民族2千年来的传统美容秘密_Mynmar B/Tenaka 缅甸水粉_XiangHui E-shop -
Your Position: Home > Mynmar B/Tenaka 缅甸水粉 > Myanmar Bedak Tenaka- Ori 缅甸传统檀香水粉 ♥缅甸民族2千年来的传统美容秘密

View History

Myanmar Bedak Tenaka- Ori 缅甸传统檀香水粉 ♥缅甸民族2千年来的传统美容秘密

NO.:ECS000391
Quantity: 97 10000
Weight:50gram
Sales time:2013-08-24
Goods click count:6103
Rank: comment rank 5
Market price:RM33.60
Shop price:RM28.00
Get special price when you purchase certain number of items:
number
2 RM50.00
Quantity:
Total: [ Other Currencies ]

Goods Description

Attribute

Goods Tag

Accessories Releate

Relational Products

Who bought this item has also bought:

 Bedak Sejuk TANAKA Original
110 Gram
1 UNIT RM28
PROMOTION: 2 UNIT RM50

40 Gram
1 unit RM16
PROMOTION: 2 UNIT RM30


Bedak Sejuk TANAKA Original diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk:

- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak

Produk semulajadi yang terbaik di pasaran 

FAST SELLING PRODUCT..!!! Cepat order sekaranggg!!!
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

**Ada 4 jenis bau** 
- PINK ----> ROSE
- HIJAU -----> LEMON
- CREAM -----> ORIGINAL TANAKA
- PUTIH -----> JASMINE


PERBEZAAN TANAKA ORIGINAL DAN TATE BY D.E.A
*Yang ORI ada stiker kat atas, itu direct dari Myanmar.
*Yang TATE BY D.E.A, itu beli direct dari Nora Danish. Branding guna jenama company D.E.A.
*Benda yang sama. Bekas, isi, khasiat, bau, kandungan. 100% sama!

P/S : TANAKA POWDER yang kami jual ialah ORI PACKAGING FROM MYANMAR.

缅甸美女可是很早就开始用“面膜”了,它檀香或沉香在小
石磨上加水研磨后出来的一种黄色的浆汁,它的用法就跟我们今天常用的涂抹式面膜一样,将它在脸上薄薄地涂一层,过段时间后再洗净。这可是缅甸女子传统的美容化妆品哦,它是让缅甸姑娘皮肤保持滑滑嫩嫩的大功臣。

缅甸传统檀香水粉:
1 罐RM28 (110 Gram)
优惠: 2 罐RM50 (110 Gram)

试用装 40 Gram, RM16
优惠试用装2罐:RM30


这个缅甸传统的檀香水粉非常有助于:

- 减少豆豆
- 保湿效果超强
- 紧实皮肤
- 美白透亮
- 淡化雀斑
- 软化皮肤
- 减少皮肤出油的情况
- 防晒
- 不仅可以用在脸上,全身都可以使用哦 
早晚都可以使用哦,早上当成粉底,晚上当成水粉
大人小孩老人,都可以使用!!

备有4种口味
- 粉色----> 玫瑰
- 绿色-----> 柠檬
- 可可色 -----> 原味
- 白色-----> 茉莉


P/S 我们的是原装缅甸的哦~ 全天然的!!
缅甸原装进口,以药材精华再配以檀香提炼而成,香味芬芳
,去皱抗衰老,防晒,经常期使用皮肤白嫩细滑。保持皮肤光洁如玉。不长痘.不长斑.是一种超好的美容护肤产品.

用法:
方法1: 
洗好脸后,不要抹干,涂在整个面部和脖子上,停留2个小
时。然后在糊糊上喷洒一些水,将其轻轻剥落,最后彻底清洗干净。这种疗法不仅有助于清除皮肤上所有污垢,还帮助治愈各种不同皮肤感染。

方法2:洗好脸后,不要抹干, 直接均涂在脸上,在黑头和豆豆上涂多些,停留一个晚上。
第二天早上用温水洗净。这种方法不仅对治疗粉刺和黑头有疗效,还可以清除粉刺留下的斑痕, 而且第二天早上就粉嫩白白了哦!!! <---- 对美白很好


Apa itu kayu tanaka?
Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.

Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya. Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER.


檀香树是一种半寄生植物,生长极其缓慢,通常要数十年才
能成材。是生长最慢的树种之一,成熟的檀树可高达十米。檀香树非常娇贵,在幼苗期还必须寄生在凤凰树、红豆树、相思树等植物上才能成活。固而檀香的产量很受限制,人们对它的需求又很大,所以从古至今,它一直都是即珍稀又昂贵的木材。是大自然恩赐我们人类的馨香四溢,芳香独特。任何人工合成的香精、香水都无法与之匹美的纯天然名贵香料。

缅甸的气候常年炎热,炽烈的阳光很容易灼伤皮肤。人们常
在脸上涂黄色粉末。那种黄色粉末是用黄香楝树制成的,缅甸特有的天然防晒霜,缅语的发音为“特纳卡”,中文直译是“凉粉”。这种树有着芬芳的气味。缅甸人认为用黄香楝树枝干研磨的粉末涂在身上,不仅幽香沁人,而且可防紫外线,还有到清凉、美容、防蚊虫等功效。

缅甸人使用黄香楝粉的历史可上溯到两千四百年前,但文字
的最早记载是十一世纪前后,黄香楝木就已经开始在皇家普遍使用了。檀香自古以来便深受欢迎,从印度到埃及、希腊、罗马的贸易路线上,常见蓬车载满着檀香。檀香粉其中一个最重要好处是,定期应用可以让面部皮肤变的完美无暇,充满光泽。此外,膳香粉还有一定药用价值,可以用于治疗多种疾病及抵御皮肤感染。它非常适用于 透亮肌肤,软化皮肤, 解决皮肤粗糙,面色暗淡等问题, 它也有助于清除太阳色斑及缓解晒伤。檀香更是有着强大的保湿本领。现在,有不少保养品中都添加了檀香成分,那神秘温暖的香味,会将肌肤深处的储水大门温柔开启,水源静静地注入,瞬间就点亮了肌肤。

爱美的朋友们,还在等什么呢?今天就快试用吧~!!
不是欧美国家才有好货!!我们东南业也有很多很传统的美
容好康哦!!
大人,小孩,老人都能使用~ 适用于任何皮肤,敏感肌肤也可以
也可以用于身体,就是身体淋湿后,均涂上檀香水粉,大概
2个小时后,就去洗澡,你绝对有不一样的feel!!


Pass一切浮华的浮云,做回自然的自己!!

缅甸原装进口,以药材精华再配以檀香提炼而成,香味芬芳
,去皱抗衰老,防晒,经常期使用皮肤白嫩细滑。保持皮肤光洁如玉。不长痘.不长斑.是一种超好的美容护肤产品.

喜欢做面膜的亲可以试一下用这个天然缅甸树粉代替,国内
的昂贵的面膜,你要是问我效果?

我的天啊,你一定会爱上这个~天使

东南亚绝大多数女性热衷的护肤保养品。不同于珍珠美白膏
一个最大的特点就是产品原料绝对天然,纯正,不添加任何防腐剂和化学成分,适合任何肌肤使用。易于清洗,特别针对有雀斑、黑斑、痤疮等症的皮肤,使用3个月后即可使皮肤柔嫩、白皙

这是效果图哦~ 信不信由你了哦虽然豆疤还有剩下一点,但是持续用,会淡化更多哦~


缅甸人认为用檀香树枝干研磨的粉末涂在身上,不仅幽香沁人,而且可防紫外线,还有到清凉、美容、防蚊虫等功效。不同于珍珠美白膏一个最大的特点就是产品原料绝对天然,纯正,不添加任何防腐剂和化学成分,适合任何肌肤使用。易于清洗,特别针对有雀斑、黑斑、痤疮等症的皮肤,使用3个月后即可使皮肤柔嫩、白皙。 缅甸原装进口,以药材精华再配以檀香提炼而成,香味芬芳,去皱抗衰老,防晒,经常期使用皮肤白嫩细滑。

 

Nora danish pakai juga !!! ape yg tunggu?? 

 

Woahhh !! terbaik lah produk ni, memang Giler kentang !!! nora danish pakai juga !!! nak gebu mcm dia?

Bedak Tanaka memiliki bau Lemon yang harum, ia sejuk ketika digunakan malah ianya licin setelah anda mencuci muka dan daki-daki yang terlekat pada wajah juga akan turut hilang.

 

缅甸美女可是很早就开始用“面膜”了,它檀香或沉香在小石磨上加水研磨后出来的一种黄色的浆汁,它的用法就跟我们今天常用的涂抹式面膜一样,将它在脸上薄薄地涂一层,过段时间后再洗净。这可是缅甸女子传统的美容化妆品哦,它是让缅甸姑娘皮肤保持滑滑嫩嫩的大功臣。

东南亚的小孩子都是从小摸到大,到过泰国,缅甸的亲都知
道她们MM的皮肤灰常的好啊
在没有化学产品的古代,女人使用的都是大自然给予人类的
天然产物,美女散发出的也是自然的美……。 化学化妆品虽然能带来立竿见影的效果,但瞬间的“美丽”却可能会给肌肤带来长久的危害……。真正的美丽,来自健康的肌肤!爱护皮肤、爱护头发从天然开始吧!返璞归真才是MM真正的需要……。

 

NI ADALAH KAYU TANAKA.. SGT FEMES DI MYANMAR UTK KECANTIKAN KULIT UOLSS..

这就是檀香木哦~ 在缅甸可非常的出名呢!!

 

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.

 

 
Hair Chalk (彩色染髮筆)
Hair Ch...
RM18.00
Pasha Hide Your Blemishes Concealer 遮瑕底膏->女人我最大 强力推荐!
Pasha H...
RM15.00

Bought notes(bought amounts latest0)

No one bought this product
Total 0 records, divided into1 pages. First Prev Next Last

User Comment

No comment
Username: Anonymous user
E-mail:
Rank:
Content:
Verification code: captcha
免责条款 | 隐私保护 | 咨询热点 | Contact Us | 公司简介 | 批发方案 | 配送方式
© 2005-2017 XiangHui E-shop Copyright, All Rights Reserved.
JOHOR BAHRU Tel: 0167897677 E-mail: patricia_hui@hotmail.com
MSN patricia_hui@hotmail.com Skypepatricia_hui@hotmail.com
Run 81 queries, spents 0.029347 seconds, 95 people online,Gzip enabled,take up memory 6.091 MB
rss